Type something and hit enter

author photo
By On
Cara Atasi Gementar Ketika Temuduga. Hai korang, lama sungguh aku tak kongsi tips panduan temuduga ni kan. korang pun dah berjaya kan.. tak pa, bagi yang baru sampai ke blog ini, jangan risau dan jangan takut sebabnya korang berada di tempat yang betul. korang nak masuk temuduga tapi gementar dan gemuruh pula . korang nak tahu cara menangani masalah ni? kalau nak, teruskan membaca dekat bawah ni ya...

Gemuruh adalah satu sifat semula jadi bagi setiap manusia apabila berlaku sesuatu yang bukan kebiasaan kita. sebagai contoh, korang nak pergi temuduga. bukan tiap-tiap hari korang pergi temuduga kan. jadi bila sekali sekala macam ni, korang akan rasa takut.

Cara Atasi Gementar Ketika Temuduga



Gementar ketika temuduga adalah perkara yang normal. aku pun nervous juga. berapa kali aku ulang alik tandas. hahaha

tapi kita kena atasi gemuruh ini, kalau tidak benda ni akan menggagalkan sesi temuduga kita.
segala perancangan kita untuk berhadapan dengan penemuduga akan gagal.

Cara Atasi Gementar Ketika Temuduga


jadi, bagi yang nak tahu cara atasi gementar @ gemuruh ni, korang kena buat 5 perkara di bawah ini.

1. BERFIKIRAN POSITIF

ini kunci untuk semua perkara...
pastikan kita hanya berfikiran positif sahaja..

2. SANGKA BAIK

jangan fikir sama ada penemuduga tu garang ke, tegas ke apa ke.. just rilex and enjoy your interview.

3. BERKEYAKINAN

yakinlah yang korang boleh berjaya !!

YAKIN
YAKIN
YAKIN

4. DENGAR SOALAN ELOK-ELOK

salah satu cara nak hilangkan gemuruh adalah fokus dan dengar elok-elok soalan yang di tanya... jangan main hentam jawab jer... nanti jawapan korang salah pulak.. dah bertambah gemuruh lak nanti..

5. PASTI KORANG BOLEH BERNAFAS DENGAN BAIK .

salah satu punca kita gemuruh adalah kekurangan oksigen .. jadi, banyakkan tarik nafas agar oksigen boleh sampai ke otak dan seterusnya dapat mebantu korang mengurangkan nervous ketika di tanya soalan...

Akhir sekali tips cara atasi gementar ketika temuduga ini dapat membantu korang untuk berjaya dalam temuduga. bagi yang tak tahu lagi macam mana temuduga ini berlangsung. aku nak kongsikan Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan ni.. ramai dah yang dapatkan benda ni.. jadi kini giliran korang pula ..

itu pun kalau korang serius nak berjaya dalam temuduga korang.

bagi yang berminat, dapatkan di sini - Rahsia Lulus Temuduga Kerajaan .

... Panduan ini mempunyai banyak sub topik yang akan membantu korang berjaya dalam temuduga.. memang rugi kalau korang tak dapatkan satu sebagai rujukan korang sepanjang hidup korang ni.

aku doakan semoga korang berjaya dalam temuduga korang tau.

Click to comment